Toezichthouder E – Maasvlakte

Introduction

TenneT is de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur van Europa. Met 22.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen en 41 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland behoren we tot de top 5 elektriciteitstransporteurs van Europa. Onze focus is gericht op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese energiemarkt, op de integratie van duurzame energie en onze safety performance. Safety is een belangrijke kernwaarde voor TenneT. We leggen de lat hoog, voor zowel medewerkers als onze contractors. Taking power further.

De overkoepelende doelstelling van de afdeling Offshore NL (NLO) is het faciliteren van de energietransitie door TenneT als beheerder van het Nederlandse net op zee (offshore-net) te vertegenwoordigen, en door TenneT te profileren als vanzelfsprekende keuze voor toekomstige ‘licenses to operate’ in het offshore-domein. NLO is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Nederlandse Net op Zee-programma en de Nederlandse interconnector projecten. De afdeling stelt tevens de visie vast en ontwikkelt een kader voor de toekomstige Noordzee-infrastructuur op de middellange en lange termijn.

Binnen het Net op Zee-programma zal TenneT – als bijdrage aan het Nationale Energieakkoord voor Duurzame Groei – vijf offshore-netverbindingen met een totale capaciteit van 3500 MW realiseren in de periode tot 2023. Daarnaast zullen we 7 GW aan offshore-windvermogen ontwikkelen in het kader van de Routekaart Windenergie op Zee 2024-2030.

Organization

De onderafdeling Projects is verantwoordelijk voor de efficiënte en tijdige uitvoering van vijf projecten voor offshore-netaansluitingen. Elk van deze projecten is gebaseerd op een standaardconcept met een vermogen van 700 MW per aansluiting. Voor het project Hollandse Kust (Zuid) alpha landstation op de Maasvlakte zijn wij op zoek naar een Vaktechnisch toezichthouder E.

Het landstation bestaat uit 4 stuks 380/220kV power transformatoren voor de aansluiting van 4 stuks zeekabels komend vanaf de windmolens en 2 stuks landkabels voor de aansluiting op het bestaande 380kV net.

Function

Wat doe je als Vaktechnisch toezichthouder – E bij TenneT op het landstation Maasvlakte?

Als toezichthouder verzorg je de kwaliteitsbewaking over de secundaire, tertiaire en telecom werkzaamheden op het hoogspanningsstations (landstation) in aanbouw van TenneT. Je bent onderdeel van het projectteam en geeft adviezen en voortgang over de kwaliteit van het uitgevoerde werk.

Je belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • bijwonen van bouwvergaderingen en verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de aannemers.
 • het uit oogpunt van kwaliteitsbewaking , zorgen voor een goede controle/bewaking van de secundaire, tertiaire en telecom werkzaamheden.
 • het i.s.m. de bouwleider, planner , QA/QC en engineer voorbereiden van de te controleren/bewaken werkzaamheden.
 • focus op kwaliteit, performance en geldende (inter)nationale normeringen en richtlijnen op gebied van secundair, tertiair en telecom techniek;
 • gesprekspartner voor technische vraagstukken met betrekking tot secundair, tertiair en telecom techniek.
 • Rapporteert aan QA/QC en bouwleider.

Requirements

 • je hebt een afgeronde MBO+ of HBO opleiding elektrotechniek techniek;
 • Kennis van de BEI aanbevolen;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in de hoogspanningstechniek ((≥ 110kV);
 • Je bent bij voorkeur bekend met de principes, normen en voorschriften binnen de hoogspanningswereld;
 • Je hebt een helicopterview en kunt goed onder tijdsdruk werken;
 • Je bent analytisch sterk en hebt een positief kritische overtuigingskracht;
 • Je hebt kennis en ervaring met secundair, tertiair en telecom werkzaamheden.
 • Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden, mondeling presentatie en ruime ervaring met secundair, tertiair en telecom werkzaamheden.
 • Als teamplayer ben je proactief, resultaat gericht, professioneel en in staat met verschillende mensen/aannemers samen te werken.

Information

Derk Ruiter +31 (0)6 417 55 678

Application

Derk Ruiter +31 (0)6 417 55 678