Teammanager juridische dienstverlening – Amersfoort

Function

Voor onze klant zoeken we een inspirerende leider en bouwer met veel ervaring in veranderprocessen. Iemand die samen met de afdelingsmanager de aankomende 1,5 tot 2 jaar de ontwikkelopgave van de afdeling JDA succesvol gaat implementeren en realiseren.

Je bent medeverantwoordelijk voor de implementatie van de ontwikkelopgave van de afdeling JDA (circa 30 fte) en het stevig positioneren en uitbouwen van de afdeling als vertrouwde juristen die door hun werk en advisering dingen mogelijk maken. De organisatie ziet iedere jurist als enabler: iemand die vroegtijdig (strategisch) meedenkt, mogelijkheden ziet en probleemoplossend adviseert. Zij doen dat vanuit hun vier cultuurwaarden: met deskundigheid, persoonlijke contact & verbinding, door mogelijk te maken wat kan en het bieden van toegevoegde waarde.

Na een reorganisatietraject bouwen zij nu een toekomstbestendige afdeling op met een modern dienstverleningsconcept en gespecialiseerde juristen en teams. Als teammanager ben je verantwoordelijk voor resultaat, mensen en middelen. Je bent resultaatverantwoordelijk voor de werkprocessen en stuurt direct een groep medewerkers aan en coacht op verandering in gedrag.

In deze ontwikkel- en implementatiefase ben je verantwoordelijk voor:

  • Het opbouwen van het team Bezwaar & Beroep en implementeren van andere werkwijze zoals informele geschilbeslechting en digitaal werken;
  • De implementatie van het ontwikkelplan voor (her)inrichting van de administratieve en juridische ondersteuning;
  • De organisatie brede implementatie van governance privacy, positionering van het cluster privacy als stelselhouder & tweedelijns adviseur en de implementatie van ons privacy beleid en de daarbij behorende cultuur- gedragsverandering.

Ze bieden verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken werk in een informele organisatie. Ze vragen veel en maken ook veel mogelijk. Op een afdeling met relatief veel nieuwe medewerkers waarin je, samen met de afdelingsmanager en medewerkers (die bereid zijn om nieuwe stappen te zetten), een nieuwe lijn kan neerzetten waar de rest van de organisatie graag mee samenwerkt. Zij bieden de tijd, ruimte en financiële mogelijkheden om de beoogde veranderingen succesvol te realiseren. Een mooie implementatieopgave die je tot het einde gaat brengen samen met de afdelingsmanager.

Kandidaatomschrijving

Je bent een geboren, energieke leider die een visie kan vertalen naar de praktijk van alledag. Je hebt aantoonbare ervaring met leidinggeven, vormgeven van veranderingen en realiseren van resultaten in veranderprocessen. Je hebt ervaring met juridische ontwikkelopgaves. Juridische kennis en ervaring is een meerwaarde om ook inhoudelijk gezaghebbend te zijn. Je neemt het voortouw in nieuwe ontwikkelingen. Je hebt ervaring met leidinggeven aan (bij voorkeur) juristen. Het inspireren van zelfstandige professionals – vanuit hun talenten – is voor jou een tweede natuur.

Samen met de afdelingsmanager begeleid je de veranderingen op de afdeling, in nauwe verbinding met medewerkers die je daarin een belangrijke rol geeft. Het vraagt goede sociale vaardigheden om deze verbinder, richtinggevende én inspirerende leider te zijn. Je kunt de veranderingen vormgeven door analytisch te denken en strategisch te handelen. Ook ben je in staat om concrete stappen en mijlpalen te bepalen en te sturen op realisatie daarvan.

Je hebt affiniteit met werken in een overheidsorganisatie en voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving. In deze functie zijn een mensgerichte houding, coachingsvaardigheden, geloof in bouwen op talenten van medewerkers, doorzettingsvermogen en humor een must.

Requirements

Eisen

  • Academisch werk en denkniveau.
  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met leidinggeven, vormgeven, begeleiding en coaching van veranderingen en realiseren van resultaten in veranderprocessen en gedrag van medewerkers.

Gunningscriteria

  • Het is een pré als je 3 jaar of meer aantoonbare ervaring met leidinggeven, begeleiding en coaching, vormgeven van veranderingen en realiseren van resultaten in veranderprocessen en gedrag van medewerkers.
  • Het is een pré als je 3 jaar of meer leiding hebt gegeven aan bij voorkeur juristen en/of professionals.
  • Het is een pré als je ervaring hebt met juridische ontwikkelopgaves.
  • Het is een pré als je WO geschoold en opgeleid bent in de richting van bestuurskunde of rechten en/of beschikt over juridische kennis om inhoudelijk gezaghebbend te zijn.

Information

Lia Plat 023-5583723

Application

Nadine van Haaster 023-5583723