Teamleider Engineering – Rotterdam

Organization

Wat is er voor nodig om wijken en gemeenten de overstap van aardgas naar elektriciteit te maken? Hoe borgen we power quality in de oudere wijken van ons verzorgingsgebied, terwijl decentrale opwek en opslag van elektriciteit een grote vlucht neemt? Een greep van vraagstukken met betrekking tot de energietransitie. Door de energietransitie komt er namelijk meer werk op ons af dan ooit. En daar speel jij als teamleider netwerkontwikkeling binnen de afdeling Asset Management een grote rol in. Jij coacht de collega’s die verantwoordelijk zijn voor de netplanning en investeringskeuzes in het elektranet. Je zorgt dat ze zich ontwikkelen en je samen stappen zet. Samen binnen het team maar ook met interne en externe stakeholders. Daarbij combineer je naast je coachende vaardigheden ook je kennis en ervaring op het gebied van elektrotechniek, bedrijfseconomie en bedrijfskunde. Mooi toch? Je levert een proactieve bijdrage aan de strategie van de afdeling en Stedin. Je voert regie op het netwerk. Dat doe je onder andere door het sturen op de beschikbaarheid van transportcapaciteit en de netverbeteringen t.b.v. instandhouding. Je bent verantwoordelijk voor de lange termijn netplanning, investeringen en het inrichten, vertalen en implementeren van een lange termijn opdrachtgeverschap, zowel binnen als buiten Stedin. Je stuurt op het 5 jaar investeringsportfolio (binnen budget, scope, timing en technische beleid). Dat bestaat uit zowel klant als onderhoud gedreven investeringen. Hiervoor werk je intensief samen met de afdeling Klant en Markt voor prognoses en verkrijgen van zekerheden t.b.v. investeringen. De realisatie van het plan is een verantwoordelijkheid van de interne afdelingen projecten en uitvoering. Zij voeren regie over de projecten. Samen stem je de voortgang en verbetertrajecten af gericht op efficiency, voorspelbaarheid en kwaliteit. Jij gelooft in de noodzaak van een goede samenwerking binnen en tussen afdelingen en weet van daaruit ook samen resultaten te behalen.

Function

Asset management, duurzaamheid en projectmatig werken zijn je niet vreemd. Je bent een denker en een doener. Jij bent goed in staat om jezelf op verschillende niveaus succesvol te bewegen en te communiceren. Je haalt verder plezier en voldoening uit het coachen. Je bent daarin in staat om het team ruimte te geven zelfstandig te opereren, maar ook richting te geven door duidelijk en consequent handelen. Richting geven is dan ook niet nieuw voor je. Je hebt een passie voor techniek en innovatie. Wat jou verder onze nieuwe verbindende teamleider netwerkontwikkeling maakt? Wat jou verder misschien wel onze nieuwe Teamleider Netwerkontwikkeling a.i. maakt?

Je gaat leidinggeven aan een team binnen de afdeling Asset Management, voornamelijk vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam. Je werkt samen met de project- en beheer organisatie in de regio’s (Utrecht, Delft en Heinenoord). Het team bestaat uit 11 specialisten en experts met een HBO/WO achtergrond elektrotechniek. Een mix van ervaren en nieuwe collega’s. Klant- en oplossingsgericht, no-nonsense en met een groot hart en verantwoordelijkheidsgevoel voor het netwerk.

Requirements

  • Minimaal een WO afgeronde opleiding op het vlak van elektrotechniek, energietechniek.
  • Je hebt ervaring in een rol waar je je bezig houdt met asset management gerelateerde vraagstukken op het gebied van middenspanning en hoogspanning. Je bent toe aan een volgende stap op het gebied van inhoudelijke technische kennis en leidinggeven.
  • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) in het Nederlands.
  • Je bent van nature een verbinder met daadkracht: je weet stakeholders en het team samen te brengen, te enthousiasmeren en te motiveren en met elkaar tot een gedragen resultaat te komen.

Information

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900

Application

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900