Projectmanager Cranes – Den Haag

Organization

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Als Projectmanager Cranes geef je sturing aan (inter)nationale projecten en projectteams. De Projectmanager zorgt dat projecten op tijd, volgens de specificaties en binnen budget worden gerealiseerd, waarbij alle stakeholders optimaal geïnformeerd blijven. Jouw kracht zit in het effectief en efficiënt inzetten van resources. De Projectmanager kan het team motiveren en inspireren om het hoogst haalbare te leveren. De Projectmanager is gedreven, resultaatgericht en weet te dealen met onzekerheden die inherent zijn aan de continu veranderende (project)omgeving.

Function

Onze klant is op zoek naar een Projectmanager Cranes die past in zijn dynamische team. Het team bestaat o.a uit Projectmanagers en Site Managers die (inter)nationaal wonen en of actief zijn op diverse kraan projecten in de wereld.

Industrie 4.0, Big Data, The Internet of (Every) Thing (s), Digital Industries, wereldwijde trends die met name van toepassing zijn op kraanoplossingen. Met de ontwikkeling van sensortechnologie en de toegenomen interconnectiviteit, verschuift de historische handmatige kraanbediening snel naar een volledig digitaal, volledig geautomatiseerd en flexibele en op afstand bedienbare operatie van de terminal.

Onze klant levert met haar geavanceerde soft- en hardware-oplossingen, één integraal en digitaal platform voor haven kranen en automatisch geleide voertuigen (AGV’s) oplossingen. Simulaties met ‘digital twins’ en volledig op afstand bedienbare kranen zijn slechts een paar van de Siemens Cranes ontwikkelingen.

In jouw rol van Projectmanager Cranes heb je ± 35 directe collega’s. Zo heb je binnen je projecten met name contact met (Lead) Engineers, Project Controllers en daarnaast heb je veelvuldig contact met externe opdrachtgevers en interne/externe toeleveranciers.

De Projectmanager Cranes is verantwoordelijk voor:

 • Bewaakt de voortgang en de naleving van budgetten en planning;
 • Onderhoud constant contact met alle stakeholders;
 • Controleert of alles volgens de PM-processen en richtlijnen verloopt (o.a. belastingregelgeving, visa, exportcontrole, EHS);
 • Heeft de leiding over het projectteam;
 • Verantwoordelijk voor het managen van de eisen van de klant door te communiceren, te informeren en verwachtingen te beheren;
 • Volledig verantwoordelijk voor de financiële resultaten volgens vastgestelde doelstellingen.

De dag begint met het lezen en beantwoorden van je e-mails. Vervolgens duik je de eerste project-vergadering in. Je overlegt met je project team over de status qua materiaal leveringen, de voortgang van Engineering, zijn er nog resources die ontbreken? Tevens kijk je naar de financiele status van je project en zijn er nog nieuwe risico’s bij gekomen? In een volgende vergadering gespreek je met collega projectmanagers, de resource manager en head of projectmanagement de overall resource planning van de afdeling. De dag eindigt veelal met de laatste e-mail te beantwoorden, afsluiten en naar huis!

Requirements

 • Ervaring in Industrie, dwz. werktuigbouw machines met motoren, elektrische aandrijvingen en PLC / HMI
 • Een afgeronde HBO of WO-opleiding Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde;
 • Minimaal 5 jaar (internationale) werkervaring als projectmanager in industriële projectenervaring met elektrische aandrijvingen/motoren en in industriële automatisering (PLC’s/DCS/SCADA/networks/lasers/scanners/camera systems) is een must;
 • Vloeiend schrijven en spreken Nederlandse en Engelse taal;
 • Brede ervaring met PMI, PMA en/of Prince2;
 • Ondernemende inslag hebben, ‘eager’ zijn.

Information

Bas Knibbe +31 (0)23-5583721


Application

Bas Knibbe +31 (0)23-5583721