Project Manager Rail – Zoetermeer

Organization

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Als Projectmanager Rail werk jij binnen een een grote internationale, technische onderneming mee aan het realiseren van uitdagende projecten in de spoorwereld. Een enorme reikwijdte, grootschalige projecten en continu afstemmen tussen verschillende stakeholders; de functie van de Projectmanager in een notendop. Kortom een veelzijdige, innovatie functie in een internationale omgeving!

Binnen de afdeling werk je aan innovatieve projecten in de mobiliteitsbranche. Innovatieve concepten en oplossingen die ervoor zorgen dat Nederland en de rest van de wereld ook in de toekomst “mobiel” blijven. Onze klant bedenkt en realiseert besturing van sluizen en tunnels, route- en parkeergeleidingssystemen, trams, hogesnelheidstreinen en locomotieven maar ook treinbeveiligingsoplossingen voor het openbaar vervoer.

Je komt te werken bij de afdeling Rail. Een afdeling die een voortrekker is op het gebied van vernieuwende mobiliteitsconcepten binnen de Rail omgeving. Hierbij kun je denken aan innovatieve oplossingen voor zowel trein, tram, lightrail- en metrodiensten als forenzen- en regiolijnen. Betrouwbaarheid, veiligheid, duurzaamheid, aantrekkelijkheid en efficiëntie hebben daarbij onze hoogste prioriteit!

Function

Als projectmanager binnen de afdeling Rail werk je aan grootschalige projecten die vaak in opdracht van overheden worden uitgevoerd. Je bent de spil tussen opdrachtgever, de techniek en leveranciers. Je stuurt op procesniveau, maar hebt ook zeker technische kennis en werkt nauw samen met de verschillende stakeholders. Je toont leiderschap en ondernemerschap en communiceert goed met alle stakeholders.

Klant-, resultaat- en kwaliteitsgerichtheid zijn onderdeel van jouw DNA en hierin opereer je zelfstandig en besluitvaardig. Je bent niet de technisch specialist, maar weet als gesprekspartner de juiste vragen te stellen en te komen tot scherpe analyses. Je bent gericht op samenwerking, maar biedt ook tegenwicht wanneer de voortgang van een project daarom vraagt. Standvastigheid, overtuigingskracht en flexibiliteit zijn goed in balans. Je bent een stevige, authentieke persoonlijkheid met verbindend vermogen en realisatiekracht. Je voelt je thuis in een dynamische organisatie en draagt bij aan verdere professionalisering van projectmanagement binnen de organisatie.

Je werkt in een relatief jonge afdeling waar mensen een drive hebben om nieuwe dingen te proberen en iets goeds en moois op te leveren aan de eindklant. Als Projectmanager wordt het nemen van eigen initiatief gestimuleerd.

Requirements

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (richting elektrotechniek, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar);
  • Je hebt (ruime) ervaring met projectmanagement en een duidelijk affiniteit met railinfrastructurele projecten;
  • Je communiceert gemakkelijk, bent klantgericht, adviesvaardig, politiek sensitief en een teamplayer die gericht is op resultaat;
  • Je hebt een helicopterview en bent in staat om goed te organiseren en te plannen;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Information

Abigail Bakker +31 (0)23-303 2900

Application

Abigail Bakker +31 (0)23-303 2900