Project Manager – Haarlem

Introduction

Ben jij de Projectmanager met ervaring in complexe IT-projecten? Dan is dit de job voor jou!

Organization

Onze opdrachtgever is wereldleider op het gebied van digitale beveiliging en identificatie.

De afdeling Integration & Services is verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten in opdracht van de Nederlandse overheid. De afdeling I&S onderhoudt de kritische ICT-systemen die gebruikt worden om de Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten aan te vragen en te produceren. Delen van deze bestaande ICT-systemen worden de komende jaren vervangen door nieuwbouw. Daarnaast werkt de afdeling I&S aan het innoveren en het uitbreiden van de bestaande diensten. Denk hierbij aan het virtualiseren van identiteitsdocumenten en het koppelen van identiteitsvaststelling aan blockchain toepassingen. Alle projecten van de afdeling I&S hebben betrekking op het beheren en het toepassen van vertrouwde identiteiten. Privacy by design en informatiebeveiliging zijn onderdeel van ieder project.

De afdeling I&S bestaat uit ongeveer 40 medewerkers en werkt sinds enkele jaren grotendeels volgens de AGILE/SCRUM methodiek. Voor deze afdeling zijn we op zoek naar een projectmanager.

Function

In de functie van projectmanager word je verantwoordelijk voor projecten die de Nederlandse burger steeds eenvoudiger en veiliger over de wereld laten reizen. Vanaf de offertefase ben je betrokken bij het project. Je gaat in overleg met architecten en engineers om vervolgens de systemen (hardware en software) te laten bouwen en testen. Vervolgens lever je de systemen op aan de klant en draag je over aan de beheerafdeling. Dit proces vraagt om een continue afstemming met zowel de interne als de externe klant.

Requirements

Als projectmanager heb je ervaring met het aanbieden van IT-oplossingen (softwareontwikkeling), infrastructuren en het ontwerpen, ontwikkelen en testen van deze oplossingen. Je bent besluitvaardig, daadkrachtig, nauwkeurig en stressbestendig. Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden (luistervaardigheid, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid).

Overige kwalificaties:

  • Afgeronde hbo-opleiding op het gebied van ICT, techniek en/of Business administration.
  • Prince2 of IPMA gecertificeerd.
  • Tenminste 5 jaar ervaring in Project Management met uitgebreide, complexe IT-Projecten.
  • Ervaring in het afstemmen met zowel interne als externe stakeholders.
  • Ervaring met het werken in een multidisciplinair team bestaande uit scrum masters, product owners, ontwikkelaars, testers en architecten.
  • Sterke analytische vaardigheden, communicatief sterk.
  • Goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal is vereist.

Information

Milja Prince +31(0)23 – 5583723

Application

Milja Prince +31(0)23 – 5583723