Piping Design Engineer – Omgeving Leiden

Organization

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

De Plant Design Engineer is verantwoordelijk voor het in 3D ontwerpen van de HRSG inclusief alle equipment gebaseerd op alle informatie die hij krijgt van andere disciplines binnen het projectteam.

Function

  • Realisatie van het 3 D model met behulp van de software tools PDMS, AutoCad en Microstation (Open Plant);
  • Maken van de volgende documenten: 3D modellen, Arrangement tekeningen, Isometrics, Pipe support tekeningen, MTO’s;
  • Optreden als centrale figuur bij het verzamelen van alle informatie die nodig is voor het opzetten en uitwerken van het 3D model;
  • Ontwerpen van het product conform de voor het project geldende contractspecificaties, de geldende ontwerpcodes (inclusief lokale regelgeving) en de interne kwaliteitseisen;
  • Verantwoordelijk voor het aansturen, begeleiden en controleren van engineeringswerkzaamheden aan bureaus binnen en buiten Nederland.
  • Bijdrage leveren bij het maken en realiseren van de projectplanning voor de Plant Design work stream;
  • Stellen van prioriteiten binnen het engineeringteam voor wat betreft de voorgang van het 3D ontwerp.

Requirements

De Plant Design Engineer heeft minimaal een HBO werk- en denk niveau, bij voorkeur een afgeronde MTS+/HBO opleiding in de richting werktuigbouwkunde met minimaal 10 jaar werkervaring in het modelleren met PDMS. Multidisciplinaire productkennis binnen de design omgeving en goede communicatieve vaardig heden in het Engels en het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, is een pre.

Information

Bas Knibbe +31 (0)23-5583721

Application

Bas Knibbe +31 (0)23-5583721