P&ID Engineer – Omgeving Leiden

Organization

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Function

Als P&ID (Piping & Instrumentation Diagram) Engineer ben je technisch verantwoordelijk voor de opzet van de project P&ID’s. Je werkt in een multi-disciplinair team en zorgt er voor dat het ontwerp van de ketels en de contractuele en code eisen (zoals ASME) op de juiste manier worden vertaald naar de P&ID’s. Daarnaast wordt je ingezet op de specificatie en evaluatie van equipment zoals afsluiters. Je beoordeelt offertes van leveranciers en werkt bij de selectie van de leverancier samen met de afdeling Supply. Bovenstaande taken vereisen dat je het proces in de ketels kunt doorgronden.

Requirements

  • We zijn op zoek naar een nieuwe medewerker welke beschikt over HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld met een afgeronde opleiding werktuigbouwkunde met de specialisatie energietechniek.
  • Communicatie en afstemming met andere disciplines is van groot belang in deze functie, daarom vragen wij om een communicatief vaardige medewerker welke als volwaardig gesprekspartner in een projectteam kan acteren.
  • Bovendien zijn we op zoek naar een gedreven engineer die zich na de inwerkperiode graag op technisch vlak wil blijven ontwikkelen.
  • De P&ID engineer zorgt voor de opzet en beheer van de databases achter de P&ID’s resulterend in o.a. leidinglijsten en afsluiterlijsten. We verwachten dan ook dat je ervaring hebt met het werken met databases en in staat bent je snel nieuwe software eigen te maken.
  • Je moet nauwkeurig kunnen werken en in staat zijn om met strakke planningen te kunnen omgaan.
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is van belang gezien de internationale context waarin het werk wordt uitgevoerd.

Information

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900

Application

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900