Mechanical Engineer – Zoeterwoude

Organization

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Onze klant is gespecialiseerd in Heat Recovery Steam Generators (HRSG´s) en Waste Heat Recovery Units (WHRU’s) ten behoeve van energieopwekking. Door een HRSG/ WHRU in te zetten, realiseren de opdrachtgevers aanzienlijke rendementsverhogingen en daardoor gereduceerde CO2 uitstoot. De projecten worden vrijwel allemaal geleverd aan het buitenland met internationale klanten en toeleveranciers. Zij zijn momenteel op zoek naar een Mechanical Engineer. De Mechanical Engineer maakt deel uit van het engineering project team. Hij is verantwoordelijk voor de sterkte technische berekeningen van de druk houdende delen binnen een project en werkt samen met het team om een zo optimaal mogelijk project te realiseren.

Function

  • Inwendige druk en pipe stress berekeningen volgens de internationale codes: ASME 1, ASME 8 & EN.
  • Berekenen van de druk houdende delen conform de voor het project geldende contractspecificaties, de geldende ontwerpcodes (inclusief lokale regelgeving) en de interne kwaliteitseisen;
  • Verantwoordelijk voor het aansturen, begeleiden en controleren van inwendige druk en pipestress berekeningen van bureaus binnen en buiten Nederland.
  • Stellen van prioriteiten binnen het engineeringteam voor wat betreft de voorgang van het rekenwerk.

Requirements

  • De Mechanical Engineer heeft minimaal een HBO werk- en denk niveau, bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding in de richting Werktuigbouwkunde;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in het rekenen aan druk houdende delen.
  • Multidisciplinaire productkennis binnen de design omgeving
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Engels en het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, is een pre.

Information

Niek Knibbe +31 (0)23-5583710

Application

Niek Knibbe +31 (0)23-5583710