Mechanical Engineer / Pipe Stress – Omgeving Leiden

Organization

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Voor onze business unit in de opmgeving van Leiden zijn wij op zoek naar een Mechanical Engineer.

Function

De Mechanical Engineer is verantwoordelijk voor de sterkte technische berekeningen van de druk houdende delen binnen een project. De projecten worden uitgevoerd in projectteams. De kern van het projectteam wordt gevormd door de Project Manager, de Project Engineer en de Supply Manager. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het projectteam onder voorzitterschap van de Project Manager.

Taken zijn o.a.:

  • Inwendige druk en pipe stress berekeningen volgens de internationale codes: ASME 1, ASME 8 & EN.
  • Berekenen van de druk houdende delen conform de voor het project geldende contractspecificaties, de geldende ontwerpcodes (inclusief lokale regelgeving) en de Siemens interne kwaliteitseisen;
  • Verantwoordelijk voor het aansturen, begeleiden en controleren van inwendige druk en pipestress berekeningen van bureaus binnen en buiten Nederland.
  • Stellen van prioriteiten binnen het engineeringteam voor wat betreft de voorgang van het rekenwerk.

Requirements

De Mechanical Engineer heeft minimaal een HBO werk- en denk niveau, bij voorkeur een afgeronde HBO/ TU opleiding in de richting Werktuigbouwkunde met minimaal 10 jaar werkervaring in het rekenen aan druk houdende delen. Multidisciplinaire productkennis binnen de design omgeving en goede communicatieve vaardigheden in het Engels en het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, is een pre.

Information

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900

Application

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900