Maintenance Engineer – Den Haag

Organization

:

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Function


Als Maintenance Engineer bij zet jij je dagelijks in voor onderhoudscontracten op grote infrastructurele assets, zoals tunnels, sluizen, bruggen en de verkeersmanagementsystemen van het Nederlandse wegennet. Je maakt deel uit van een gevarieerd, enthousiast en klant gefocust team dat zich continue inzet om de betrouwbaarheid en veiligheid van deze assets te verhogen en de kosten en risico’s te verlagen.

Yunex Traffic is een technologische onderneming met, ruim 230 gedreven medewerkers in Nederland en 3000 wereldwijd, die passie hebben voor innovatieve en complexe projecten in de infrastructuur. Wij ontwikkelen, realiseren en onderhouden IT-platformen, automatiseringsoplossingen en andere systemen voor bruggen, tunnels, keringen, sluizen en (water)wegen teneinde de kwaliteit van leven, de verkeersveiligheid en duurzaamheid te verhogen. Door samen te werken met onze opdrachtgevers en naar elkaars belangen te luisteren, maken wij projecten succesvol.

Jouw nieuwe rol – uitdagend en toekomstgericht

Als Maintenance Engineer ben je werkzaam in de gehele lifecycle van grote infrastructurele werken, van de aanbestedingsfase tot en met de exploitatiefase. Met name in deze laatste fase ben jij verantwoordelijk voor het aansluiten en continue optimaliseren van de onderhoudsprocessen op de infra objecten in ons beheer.


Je analyseert de performance van deze assets en de onderhoudsactiviteiten die we ontplooien om de assets in optimale staat te houden. Je bent bedreven in het maken van Root Cause Analyses (RCA), beheert Configuratie Management databases (CMDB) en gebruikt dit laatste o.a. voor Life Cycle Analyses (LCA). Je herkent procesverspillingen en agendeert mogelijkheden om ons doorlopend te verbeteren. Met andere woorden; Continual Improvement zit in jouw DNA.


Je introduceert nieuwe methoden om conditie- en prestatiegegevens te verzamelen en analyseert deze data. Je bent actief in het meedenken en meedoen en levert een bijdrage aan standaardisatie, innovaties en verbeteringen op het gebied van onderhoud en monitoring. Je levert in deze rol dus een substantiële bijdrage aan het verder professionaliseren van de discipline maintenance engineering binnen de organisatie.


We delen in het team graag kennis en de nieuwe inzichten die hieruit ontstaan deel je met de verschillende engineering expertiseteams en met service engineers. De onderlinge sfeer zorgt voor een goede teamgeest.


In de ontwerpfase van nieuwbouw- en renovatieprojecten stel je vanuit jouw expertise ontwerpeisen op en toets je ontwerpen op de verwachte economische en technische levensduur conform de RAMS eisen (Reliability, Availability, Maintainability en Safety). In een dialoog met de klant breng jij deze verwachtingen en eisen in kaart of vertaal je een contract naar een onderhoudsstrategie. Je zet prestatie-eisen om naar onderhoudsconcepten en naar uitvoerbare plannen.


In jouw rol van Maintenance Engineer werk je in een dynamisch team waarbij samenwerken, flexibiliteit en communiceren essentieel zijn. Het team (40fte) waar je onderdeel vanuit maakt houdt zich dagelijks bezig met de instandhouding en optimalisatie van de door firma geleverde technische installaties in de weg en water infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan de Koningstunnel in Den Haag, Bediencentrale Maasbracht, Centrale Bediening Installaties (CBI) van de Noord-Zuidlijn of een hoog beschikbaar en goed beveiligd industrieel netwerkproject voor de gemeente Den Haag voor het op afstand bedienen en bewaken van alle bruggen en tunnels.

Onze klant staat voor kwaliteit en dat zie je in je werkomgeving en (internationale) relaties terug. De verwachtingen zijn hoog, maar daar staat wat tegenover: vrijheid en flexibiliteit om je werk in te richten zoals dat bij jou als persoon past.

Requirements

• Je hebt een afgeronde technische HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting Industriële automatisering, Electrotechniek of Communicatietechniek;

• Je weet onderhoudsconcepten op te zetten, bent bedreven in het schrijven van beheer en onderhoudsplannen en weet deze te integreren in het onderhoudsmanagementsysteem;

• Bij voorkeur beschik je over ruime en relevante werkervaring op het gebied van Maintenance Engineering van ICT intensieve installaties;

• Je bent analytisch sterk, vasthoudend en kunt goed samenwerken;

• Je hebt zelf-startend vermogen en beschikt over overtuigingskracht;

• Kennis van Patch en Releasemanagement is een pré;

• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Information

Milja Prince, 06-14135631