Lead Engineer Piping – Schiedam

Introduction

Ben jij een ervaren Lead Piping Engineer en op zoek naar uitdagingen?! Of heb je als Senior Engineer al het e.e.a. aan extra verantwoordelijkheid gehad en ben je toe aan de volgende stap? Dan zijn we op zoek naar jou!

Organization

Onze klant is een multidisciplinair ingenieursbureau met uitdagende projecten in diverse marktsegmenten. Door een brede spreiding van hun portfolio bedienen zij naast de traditionele marktsegmenten ook de marktsegmenten van de toekomst; energie-, food-, farmaceutische en gebouwgebonden installaties.

Function

Als Lead Piping Engineer krijg je een actieve en uitdagende rol bij engineering projecten. Jouw werkzaamheden zijn divers. Zo stem je met de klant(en) af wat op technisch vlak de opdracht wordt in combinatie met de diverse randvoorwaarden zoals planning, rapportage, opleverdata, etc. Vervolgens ben je verantwoordelijk voor de werkverdeling en planning van het project en ondersteun je Engineers en/of Designers waar nodig. Binnen het team neem jij niet alleen een sturende / coördinerende rol in maar ook een meewerkende persoon die vanuit kennis en kunde met projecten bezig is.

Tevens heb jij overleg met andere afdelingen/stakeholders. Zelf ben je ook betrokken bij de voorbereiding van conceptuele en complexe ontwerpen en check je alle voorkomende Piping tekeningen, ontwerpen en berekeningen van collega’s. Uiteindelijk draag jij zorg voor de op te leveren pakketten die overeen komen met de klantspecificaties (geldende kwaliteitsnormen, specificaties, etc.).

Jij beheert en onderhoudt de relatie met de klant(en) en leverancier(s) van A tot Z. Efficiency, veiligheid en duurzaamheid zijn de belangrijkste aspecten die terugkomen tijdens jouw werkzaamheden.

Requirements

  • Minimaal 5 jaar ervaring als Lead Engineer binnen het vakgebied Piping of als Senior Engineer met leidinggevende verantwoordelijkheden;
  • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Kennis en ervaring met ontwerppakketten zoals; Plant 3D, E3D en PDMS is zeker een pré;
  • Kennis en ervaring van ASME en Euronorm materialen is een pré evenals kennis van stress berekeningen.
  • Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel voor de klant, jouw project(en) en het team;
  • Goede communicatieve vaardigheden, bij voorkeur in zowel het Nederlands als het Engels.

Information

Simone Notenboom +31 (0)23 303 2955

Application

Simone Notenboom +31 (0)23 303 2955