Lead Engineer Energie – Omgeving Leiden

Organization

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Als Engineer Energie Installaties werk je binnen een grote internationale, technische onderneming, mee aan het aan het realiseren van uitdagende besturings- en automatiseringsprojecten in de infratechniek. Jij speelt een belangrijke rol in het bouwen aan de infrastructuur in Nederland en jouw inbreng is voor ons van groot belang bij het succes van onze projecten.

Onze klant werkt aan innovatieve, hoog technische automatiseringsprojecten in de mobiliteitsbranche (tunnels, sluizen, bruggen, wegen). Innovatieve concepten en oplossingen die ervoor zorgen dat Nederland en de rest van de wereld ook in de toekomst “mobiel” blijven. Hierbij kun je denken aan geïntegreerd verkeersmanagement om de verkeersdoorstroming van de snelweg tot in de parkeergarage te bevorderen. Of aan verkeersoplossingen voor bediening en besturing van tunnels of aan installaties voor het geautomatiseerd bedienen van sluizen en bruggen.

Function

Als Engineer heb je 3 directe collega’s en daarnaast heb je veelvuldig contact met het projectteam (variërend 5 – 30 collega’s), je engineering collega’s (afdeling 90+) en de klant. Je werkt binnen een dynamische afdeling waar afwisselend gewerkt wordt aan het realiseren van technisch hoogwaardige en betrouwbare oplossingen voor onze klanten en innovatieve ontwikkelingen waarin we inspelen op de laatste ontwikkelingen en trends in de internationale Mobiliteits Markt.

In het projectteam ben jij verantwoordelijk voor het gehele ontwerp van de energievoorzieningsinstallatie. Hierbij trek jij de kar en bepaal je wat er nodig is om deze deelinstallatie te realiseren. Vanaf het begin ben jij bij het project betrokken; van het ontwerp tot en met de oplevering. Je brengt het allemaal in kaart met jouw technisch inzicht en inschattingsvermogen. Dit doe je niet alleen, maar samen met je collega’s. Je functioneert als een ‘helikopter’ om de structuur te bewaken, maar beschikt ook zelf over kennis en ervaring om indien nodig collega’s aan te sturen of bij te springen.

Je bent een professional die de kwaliteit van de technische oplossing bewaakt en ervoor zorgt dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en technieken in je vakgebied, zodat je de klanten altijd kan voorzien van de best mogelijke oplossingen. Je bent een overtuigende gesprekspartner voor alle (in- en externe) stakeholders en je benadert complexe vraagstukken als een uitdaging en stopt pas de oplossing is gevonden. Je wilt het beste uit jezelf én uit onze techniek halen.

Requirements

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (op het gebied van Energietechniek, Elektrotechniek of vergelijkbaar);
  • Je hebt ruime werkervaring in een engineersomgeving, waarvan minimaal 5 jaar op het gebied van energietechniek;
  • Je hebt ervaring met het ontwerpen en berekenen van (electro) energie installaties;
  • Ervaring met EPLAN engineeringsoftware is pre;
  • Je bent daadkrachtig, proactief, oplosssingsgericht en een goede teamspeler;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Information

Niek Knibbe 0235583710Application

Niek Knibbe 0235583710