Lead Electrical Engineer (Hardware) – Zoetermeer

Organization

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Als Lead Engineer maak je deel uit van een projectteam voor het realiseren van automatiseringsprojecten in de infratechniek. Je bent verantwoordelijk voor het leiden en uitvoeren van de engineeringactiviteiten voor voedingsdelen, projecteringen en kastenbouw, van bestek tot en met geïntegreerde afname in het veld.

Onze klant werkt aan innovatieve, hoog technische automatiseringsprojecten in de mobiliteitsbranche (tunnels, sluizen, bruggen, wegen). Innovatieve concepten en oplossingen die ervoor zorgen dat Nederland en de rest van de wereld ook in de toekomst “mobiel” blijven. Denk hierbij aan geïntegreerd verkeersmanagement om de verkeersdoorstroming te bevorderen of aan verkeersoplossingen voor bediening en besturing van tunnels of aan installaties voor het geautomatiseerd bedienen van sluizen en bruggen.

Als Lead Engineer zit je met ca. 5 andere (lead) engineers in de expertise groep Hardware Engineering. Je dagdagelijkse werkzaamheden voer je uit in één van onze projecten (projectteams variërend 5 – 30 collega’s). Je werkt binnen een dynamische afdeling waar afwisselend gewerkt wordt aan het realiseren van technisch hoogwaardige en betrouwbare oplossingen voor onze klanten en innovatieve ontwikkelingen waarin we inspelen op de laatste ontwikkelingen en trends in de internationale Mobiliteits Markt.

Function

De projecten waar jij mee te maken krijgt, zijn groot, complex en afwisselend. Als ervaren engineer heb jij een centrale rol in de engineering van onze projecten en integreer je alle hardware van de verschillende specialistische subsystemen in het ontwerp van de besturingskasten.

Als lead engineer ben je vanaf het begin bij het project betrokken; bij het ontwerp, de uitvoering, het testen en de oplevering van de technische oplossingen die nodig zijn om het project te laten slagen. Hierdoor kom je op indrukwekkende locaties zoals weg-, tunnel- en waterwerken door heel Nederland en daarbuiten. Bij het ontwerpen neem je niet alleen de technische specificaties in ogenschouw, maar zijn bouw efficiëntie, modulariteit en betrouwbaarheid belangrijke aspecten om een project tot een succes te krijgen.

Je bent een professional met een hands-on mentaliteit, die de kwaliteit van de hardware oplossing bewaakt en ervoor zorgt dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en technieken, zodat je de klanten altijd kan voorzien van de best mogelijke oplossingen. Je denkt out-of-the-box, hebt een proactieve houding en bent een overtuigende gesprekspartner.

Je verantwoordelijkheden omvatten:

 • Als coördinator het synchroniseren van de aanpak met collega’s in verschillende projecten, enerzijds ten behoeve van de projectuitvoering, anderzijds t.b.v. standaardisatie
 • Het instrueren van bid- en projectteams met de geldende standaarden in de Business Unit, t.b.v. het expertisegebied
 • Het, op basis van klanteisen, maken van ontwerpen, projectplannen en het schrijven van documentatie
 • Als meewerkend voorman meewerken aan de realisatie van de deelinstallatie vanaf ontwerp tot oplevering
 • Afnametesten met externe klanten, de inbedrijfstelling en de nazorg
 • Het uitvoeren van technische audits bij de verschillende projectteam.

Requirements

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (op het gebied van Elektrotechniek, Industriële Automatisering of vergelijkbaar);
 • Je hebt je ervaring op gebied van elektrotechniek opgebouwd in een engineeringsomgeving;
 • Je hebt kennis van, en ervaring met besturingskasten en veldinstallaties en de kabel-, vermogens- en warmtelastberekeningen die daarbij komen kijken;
 • Je bent een gevorderde EPLAN gebruiker (ervaring met EPLAN Electric P8 is een pré);
 • Je hebt kennis van de laatste normen en richtlijnen binnen de elektrotechniek;
 • Je bent proactief, gedreven, communicatief vaardig, analytisch en een teamplayer die gericht is op resultaat;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Information

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900

Application

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900