Installatietechnicus WTB – Velsen-Noord

Organization

Wij zijn op zoek naar persoon waarbij meer sprake is van coördinatie en vanuit de techniek kennis over het sleutelen goed beheerst of iemand die sleutelde en graag deze stap wil maken naar beheren.

Staal, in welke vorm ook, is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Of we nu eten, reizen, werken of recreëren; staal speelt een rol bij alles wat we doen. Al 101 jaar maken wij in IJmuiden staal. Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Tata Steel is wereldberoemd om de kennis, zoals die van het hoogovenproces. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld.

Voor Tata Steel (Pelletfabriek) zijn we op zoek naar een: Installatietechnicus A (WTB).

Function

De Pelletfabriek is onderdeel van de afdeling Ertsvoorbereiding (EVB). De EVB bestaat uit een Pelletfabriek, een Sinterfabriek en Grondstoffenlogistiek. Wij krijgen erts van externe leveranciers aangeleverd en wij leveren de producten pellets en sinter aan de afdeling Hoogovens. Het is onze uitdaging om betrouwbaar te leveren aan de Hoogovens tegen de laagst mogelijke ketenkosten.

Je werkt met 5 andere collega’s samen in een team, namelijk twee toezichthouders, een installatietechnicus, een werkvoorbereider en een teamleider. Het is een open team met korte lijnen. Je luncht gezamenlijk en stemt gedurende de dag veel werkzaamheden af. Het team beschikt over veel kennis van de installaties en kan jou dus optimaal begeleiden om snel je weg te vinden.

Wat ga jij doen?

In deze rol houd jij je met name bezig met het planbare onderhoud van de installaties die het erts drogen en fijnmalen (malerij) en de waterhuishouding. De installaties zijn zeer gevarieerd, waar jij als techneut je kennis op los kan laten. De malerij bestaat bijvoorbeeld uit 3 identieke maallijnen opgebouwd uit een droog/maal kogelmolen (afmetingen van 12×4,4 meter) aangedreven door 2x 2Mw motoren. Daarnaast heeft elke maallijn 3 elevatorkettingen voor verticaal transport, pneumatische goten voor horizontaal transport, grote deeltjes separator en een elektrofilter voor gasreiniging t.b.v. milieu.

Als Installatietechnicus ben je een belangrijke schakel voor het onderhoud aan deze installaties van de Pelletfabriek. De installaties zijn slijtagegevoelig, maar door een goed onderhoudsplan, met goed ingerichte PO plannen weet jij storingen te voorkomen. Hierdoor kunnen jij en je team goed focussen op het preventieve onderhoud. Wanneer er toch storingen ontstaan dan zorg jij er voor dat je dit zelf oplost of schakel jij adequaat de juiste firma in.

Naast bovenstaande houd jij je ook bezig met de volgende zaken:

 • Jij bent verantwoordelijk voor het inspecteren op basis van onderhoudsplannen zodat de technische conditie van de installatie op middellange termijn gewaarborgd en verbeterd wordt.
 • In samenwerking met de Maintenance Engineer stel jij preventieve onderhoudsplannen op.
 • Jij bereidt onderhoudswerkzaamheden voor en ziet toe op de uitvoering hiervan door firma’s op het gebied van kwaliteit, kosten en veiligheids- en milieu aspecten.
 • Jij analyseert de meer complexe storingen en bedenkt een definitieve oplossing hiervoor welke jij vervolgens implementeert.
 • Jij initieert kleine installatieverbeteringen en neemt deel in projecten. Een belangrijk komend project is een groots opgezette stilstand in 2022 waarbij in de voorbereiding veel input van installatiekennis gevraagd wordt en tijd voor begeleiding.

Wat het voor jouw uitdagend maakt?

 • Je komt terecht in een 6-koppig onderhoudsteam dat eerlijkheid en openheid hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast is iedereen in het team gewend bij te springen bij collega’s als de situatie daarom vraagt. Je staat er dus niet alleen voor!
 • De Pelletfabriek is een relatief oude fabriek met oude en nieuwe technieken. De komende jaren vinden er een aantal vervangingsprojecten plaats. Aan jou de uitdaging om dit optimaal te implementeren zodat deze vervangingen ook de installatiebeschikbaarheid en –betrouwbaarheid verder verhogen.

Requirements

 • Jij hebt een technische opleiding richting Werktuigbouwkunde op MBO-4 niveau;
 • Heb jij een aantal jaar ervaring in een onderhoudsorganisatie en je bent bekend met het werken met onderhoudsplanningen;
 • Jij hebt kennis van SAP systemen of je bent bereid dit te leren;
 • Jij bent nieuwsgierig naar nieuwe technieken en jij wacht niet op een startschot om in actie te komen;
 • Jij bent bereid om mee te draaien in het consignatiedienst rooster.
 • VCA VOL diploma;
 • Ruime ervaring / Mid-career Machinebouw/bankwerker/machine achtergrond (kogelmolens, transportbanden), lopend periodiek onderhoud.
 • Veiligheidsbesef en werkzaam in industriële omgeving.

Information

Bas Knibbe +31 (0)6 15868923

Application

Bas Knibbe +31 (0)6 15868923