Design Engineer WTB – Omgeving Leiden

Organization

Onze klant levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij onze klant totaaloplossingen op het gebied van Power and gas, Wind Power and Renewables en vele andere sectoren.

Als Design Engineer ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig opzetten van het mechanische ontwerp van de onderdelen van de HRSG. De uitdaging is om een zo optimaal mogelijk ontwerp te maken van de drukdelen, niet drukdelen en de piping van de ketelinstallatie, binnen de gestelde tijd.

Function

  • Vertaling van het thermische ontwerp naar een mechanisch ontwerp.
  • Realisatie van het Mechanish ontwerp met behulp van de software tools AutoCad, Microstation , NX;
  • Maken van de volgende documenten: Arrangement tekeningen, concept tekeningen, specificaties en MTO’s;
  • Optreden als centrale figuur bij het verzamelen van alle informatie die nodig is voor het opzetten en uitwerken van het Mechanische model;
  • Ontwerpen van het product conform de voor het project geldende contractspecificaties, de geldende ontwerpcodes (inclusief lokale regelgeving) en de interne kwaliteitseisen;
  • Verantwoordelijk voor het aansturen, begeleiden en controleren van engineeringswerkzaamheden aan bureaus binnen en buiten Nederland.
  • Stellen van prioriteiten binnen het engineeringteam voor wat betreft de voorgang van het Mechanisch ontwerp.

Requirements

De Design Engineer heeft minimaal een HBO werk- en denk niveau, bij voorkeur een afgeronde MBO/HBO opleiding in de richting Werktuigbouwkunde met minimaal 3- 5 jaar werkervaring op het gebied van Mechanisch ontwerp van installaties. Multidisciplinaire productkennis binnen de design omgeving en goede communicatieve vaardigheden in het Engels en het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, is een pre.

Information

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900

Application

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900