Design Engineer/Constructeur – Zoeterwoude

Organization

Onze klant is gespecialiseerd in Heat Recovery Steam Generators (HRSG´s) en Waste Heat Recovery Units (WHRU’s) ten behoeve van energieopwekking. Door een HRSG/ WHRU in te zetten, realiseren onze opdrachtgevers aanzienlijke rendementsverhogingen en daardoor gereduceerde CO2 uitstoot.

De projecten worden vrijwel allemaal geleverd aan het buitenland met internationale klanten en toeleveranciers.


Function

De Design Engineer/Constructeur maakt deel uit van het engineering project team. Hij verzorgt het mechanisch ontwerp van onze producenten en werkt samen met het team om een zo optimaal mogelijk project te realiseren.

  • Ontwerpen van het product conform de voor het project geldende contractspecificaties, de geldende ontwerpcodes (inclusief lokale regelgeving) en de interne kwaliteitseisen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van verschillende 2D en 3D ontwerp (CAD) tools.
  • Integreren van de design werkzaamheden in het totale engineeringsproject in overleg met het projectteam;
  • Afhankelijk van de grootte van het project, aansturen van een klein design team en/of het begeleiden van uitbestede engineeringswerkzaamheden aan ingenieursbureaus in binnen en buitenland.


Requirements

  • De Design Engineer/Constructeur heeft minimaal een HBO werk- en denk niveau, bij voorkeur een afgeronde MTS+/HBO opleiding in de richting werktuigbouwkunde met relevante werkervaring.
  • Multidisciplinaire productkennis binnen de design omgeving en goede communicatieve vaardig heden in het Engels en het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, is een pre.
  • Bij gebleken geschiktheid zijn er mogelijkheden tot doorgroei naar de functie van lead design engineer.