Chemical Engineer – Haarlem

Organization

Onze klant is een internationaal leverancier van specialistische spoorsystemen voor treinen, trams, metro’s en kraanbanen. Zij leggen onze spoorsystemen aan in tunnels en stations of op bruggen, viaducten en overwegen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan spoorsystemen voor industrieterreinen, containerterminals of depots. En dat al meer dan 40 jaar! Wist je dat onze klant het grootste deel van de Nederlandse overwegen waar je dagelijks overheen rijdt geproduceerd en geïnstalleerd heeft?

Function

Eén van de belangrijkste taken van de afdeling R&D is het opstellen en uitvoeren van onderzoeksprogramma’s die tot doel hebben onze bestaande producten en methoden te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Research & Development (R&D).

Hoe ziet jouw takenpakket er uit? Het opzetten en uitvoeren van chemische polymeeronderzoeken behoort tot jouw dagelijkse takenpakket. Hierbij bouw je diverse kwaliteitscontroles in volgens onze ISO-procedures en rapporteer je over afwijkingen in deze procedures. Je doet voorstellen aan de Manager R&D over het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe producten en systemen en over toekomstige chemische ontwikkelingen. Daarnaast coördineer je chemische onderzoeksprojecten en stel je R&D-rapportages op van de uitgevoerde onderzoeken. Je zorgt ervoor dat de bijbehorende chemische (project)administratie wordt ingericht volgens de geldende richtlijnen. Je adviseert andere afdelingen over chemische vraagstukken. Je technische kennis en kunde, die nodig is voor product- en systeemontwikkelingen, houdt je up-to-date en je verspreidt deze binnen onze organisatie. Ten behoeve van (nieuwe) product- en systeemtoepassingen onderhoudt je contacten met onder andere externe relaties, kennisinstituten en ingenieursbureaus.

Requirements

  • Beschikt over minimaal hlo werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding heeft voltooid in de afstudeerrichting polymeerchemie of organische chemie;
  • Minimaal 1-3 jaar werkervaring heeft in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in de ontwikkeling van organische polymeerchemie die wordt toegepast als coating, lijmsysteem, elastomeer en gietmassa in de bouwindustrie;
  • Initiatief neemt, creatief is en in staat is een heldere probleemanalyse op te stellen.
  • Ontwikkelingen op het gebied van duurzame en bio-gebaseerde polymeerchemie goed volgt;
  • Uitstekende mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden bezit in de Nederlandse- en Engelse taal.

Information

Milja Prince +31 (0)23-5583723

Application

Milja Prince +31 (0)23-5583723