Adviseur/Ontwerper Sprinklerinstallaties – Eindhoven

Organization

Ons team, Fire Safety & Security, is een specialistisch team die adviesdiensten levert op het gebied van brandbeveiliging en beveiliging. We zijn een multidisciplinair team dat bestaat uit ca. 20 ervaren adviseurs. Met veel passie en toewijding werken we aan onze projecten en helpen we tereinen, gebouwen, installaties en organisaties vorm te geven en te beveiligen. Door een hechte samenwerking onderling zorgen we dat altijd de juiste kennis beschikbaar is voor een project, dat kennis breed gedeeld wordt en dat de kwaliteit van ons werk van hoog niveau is.

Het FS&S team richt zich vooral op het beveiligen van (complexe) gebouwen, waardevolle objecten en industriële sites. We werken aan specialistische, externe brandbeveligingsopdrachten, maar ook werken we vaak samen met onze collega’s van andere disciplines aan integrale opdrachten. We staan bekend om onze kwaliteit en door het integrale karakter van ons advieswerk.

Het team opereert vanuit onze vestigingen in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen.. Een goede samenwerking met de collega’s uit het team is van groot belang om onze ambities waar te maken. Regelmatig elkaar spreken is daarvoor van belang. Wekelijks bespreken we in ieder geval telefonisch de werkverdeling en werkvoorraad. Tweewekelijks zijn er FS&S teammeetings voor interne afstemming, kwaliteitsborging, kennisdeling en natuurlijk de sociale interactie met je collega’s.

Function

Wij zoeken een nieuwe collega die samen met ons de uitdagingen van opdrachtgevers kan vertalen naar passende adviezen bij het realiseren van brandbestrijdingsinstallaties. Vooral voor het ontwerp van sprinkler-, watermist- en schuimblusinstallaties zoeken we versterking. Hierbij kan het ook gaan om systemen die vereist zijn op basis van de PGS voorschriften. Daarbij stellen veelal de collega’s vanuit de HSE achtergrond de voorwaarden voor het realiseren van de systemen en zorgen wij voor de technische uitwerking van de systemen.

Onze werkzaamheden zijn gevarieerd en kunnen het opstellen van uitgangspuntendocumenten (UPD), beoordelen van ontwerpen van de installaties, het inspecteren van installaties, het maken van principe-ontwerpen van de installaties en het uitvoeren van GAP-analyses. Voor het opstellen van UPD’s zijn wij tevens door CIBV erkend voor alle soorten brandbestrijdingsinstallaties.

Gezien het type projecten zijn dit vaak uitdagende opdrachten waar we te maken hebben met afwijkingen ten opzichte van de. Belangrijk voor ons werk is een klantgerichte houding om behalve het beantwoorden van de vraag ook als partner samen met de klant te komen tot de beste oplossing voor nu en in de toekomst. Als je een werktuigbouwkundige achtergrond hebt, past deze functie bij jou. Belangrijk is hierbij dat je geïnteresseerd bent in alle disciplines die brandveiligheid kent (Bouwkundig, Installatietechnisch (E / W) en Organisatorisch) en dat je passie hebt voor het vakgebied.

Requirements

Functie eisen

 • Affiniteit met en interesse in het vakgebied brandveiligheid.
 • Ervaring met het toepassen van relevante voorschriften (NEN12845+NEN1073, NFPA20, NFPA22, NFPA25, FM datasheets, enz.)
 • Diploma van de opleiding sprinklertechnicus, VSI, of gelijkwaardig
 • Diploma van een technische HBO of WO vooropleiding;
 • Relevante werkervaring (3-15 jaar).

Jouw profiel

 • Je werkt graag samen met vakbroeders en collega’s;
 • Je bent proactief en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent creatief en in staat om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen;
 • Je hebt een klantgerichte instelling en reageert op koopsignalen;
 • Je werkt zorgvuldig en je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent een teamspeler die over de grenzen van het eigen vakgebied heen kijkt;
 • Je bent alert op ontwikkelingen in je vakgebied en deelt graag kennis met collega’s en je netwerk;
 • Je hebt de drive om jezelf, het team en het bedrijf te blijven ontwikkelen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en schrift.
 • Kennis en ervaring met het ontwerpen, installeren, inspecteren en certificeren brandbestrijdingsinstallaties (sprinkler/ watermist/ schuimblus) met eventueel PGS opslagen is een pré.

Information

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900

Application

Abigail Bakker +31 (0)23-3032900